από το 2000

 

Η εταιρεία | Προϊόντα | Υπηρεσίες | Προσφορές | Αυτόνομη ηλεκτροδότηση | Ενδεικτικά έργα | Δίκτυο συνεργατών| Επικοινωνία

 

 

Εξοχική πολυτελής κατοικία - Κυκλάδες

Το παρακάτω σύστημα αυτόνομης ηλεκτροδότησης εξυπηρετεί τις ανάγκες πλήρους ηλεκτροδότησης εξοχικής κατοικίας σε νησί του Αιγαίου.

Πρόκειται για σύστημα που λειτουργεί ανελλιπώς από το 2005 και έχει δεχθεί διαδοχικές προσθήκες φωτοβολταϊκών προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξανόμενες ανάγκες.

Πρόσφατα επίσης αντικαταστάθηκαν οι αρχικοί συσσωρευτές (οι οποίοι άντεξαν περισσότερο από 11 χρόνια υπό δυσμενείς συνθήκες)  με ακόμη καλύτερους Rolls της κορυφαίας σειράς 5000.

Η κατοικία βρίσκεται σε απομονωμένο σημείο πολύ μακριά από τον "πολιτισμό" γιατί αυτή ήταν η επιλογή των ιδιοκτητών της.

Συνοπτικά διαθέτει:

Το σύστημα ενσωμάτωνε αρχικά και ανεμογεννήτρια ονομαστικής ισχύος 1kW η οποία καταστράφηκε μετά από περίπου 6 χρόνια λειτουργίας λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, κυρίως τον χειμώνα. Η αντικατάστασή της κρίθηκε ασύμφορη για πολλούς λόγους και προτιμήθηκε η πολύ αποδοτικότερη λύση των επιπλέον φωτοβολταϊκών.

Το σύστημα συμπληρώνεται από γεννήτρια πετρελαίου ονομαστικής ισχύος 12kVA η οποία λειτουργεί αυτόματα όταν χρειαστεί με εντολή εκκίνησης / παύσης από το σύστημα. Η λειτουργία της είναι σπάνια και δεν ξεπερνά τις 15 - 20 ώρες συνολικά σε ετήσια βάση με το συγκεκριμένο προφίλ χρήσης της κατοικίας.

 

.

2 x 3kW Outback inverter-chargers -

3 x Outback Flexmax MPPT charge controllers -

26kWh Rolls 5000 series battery bank

Η "καρδιά" του συστήματος βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία από το 2005!

Διαθέσιμη ισχύς 6kW, αποθηκευμένη ενέργεια πάνω από 25kWh και οι ρυθμιστές φόρτισης που διαχειρίζονται περίπου 3,5kWp φωτοβολταϊκών.

 

 

 

Μόνιμη κατοικία - Μαλακάσα

Σύστημα αυτόνομης ηλεκτροδότησης με φωτοβολταϊκά και αυτόματη υποβοήθηση με γεννήτρια η οποία ελέγχεται από το σύστημα

.

 

 

 

 

Μόνιμη κατοικία - Εκάλη

Σύστημα αδιάλειπτης παροχής και εξοικονόμησης ενέργειας για τα βασικά ηλεκτρικά φορτία (back-up) με φωτοβολταϊκά και αυτόματη υποβοήθηση από το δίκτυο

.

 

 

 

 

          

αρχική σελίδα  κορυφή σελίδας


Copyright electrotech 2000 - 2011. All rights reserved  -  Υψηλάντου 81, 18758 Κερατσίνι - +30 210 4321398 - fax: +30 210 4321034 - info@electrotech.gr

the webpower